Xerox® представя DocuMate® 4700 - отличен настолен плосък скенер с формат А3, който може да се използва както като самостоятелно устройство,  директно свързано  към компютъра, така и като опция за всеки листов поточен скенер Xerox DocuMate чрез връзка между компютъра и скенера. Възможността му за USB свързване му позволява да се превръща в комбинация от ADF и плосък скенер. При промяна в нуждите потребителите могат  да подобрят инвестицията си, като добавят към своя ADF скенер плоския DocuMate® 4700. Това превръща линията в истински гървкаво решение, подходящо за различна среда.
 
Сканирането с настолен плосък скенер е подходящо за най-различни документи като книги, списания, кредитни карти и деликатни документи. Вече няма нужда да инсталирате няколко плоски скенера в мрежата, ако по-голямата част от потребителите не се нуждаят често от такъв тип сканиране. Професионалистите могат просто да добавят опция за сканиране с настолен плосък скенер към наличните устройства за сканиране и така ще спестят средства и време. Плоският скенер позволява сканиране на големи документи с формат А3, дори свързания към него ADF скенер да е с размер само А4.
 
Чрез технологията OneTouch® на Visioneer® DocuMate 4700 може да сканира документи до 9 предварително зададени, но същевременно изцяло конфигурируеми пространства. Това позволява документите да се сканират с точни настройки за резолюция, цвят, подрязване и формат, а след това да бъдат доставени във всяко приложение, папка или устройство - всичко това само с един бутон. OneTouch технологията е не само изключително продуктивна, но и спестява цялото време за усвояване на работата със скенера и повишава възвръщаемостта на инвестицията. DocuMate 4700 е идеален за работа със стари или деликатни документи, тъй като софтуерът му включва опции за редактиране, подрязване и поправяне на сканирани изображения, както и подреждане на файловете в отделни папки.
 
  • Опции за незабавно съхраняване в облака
Visioneer CONNECT представлява набор от инструменти за VisioneerOneTouch, които позволяват на потребителите да сканират хартиени документи и да ги публикуват автоматично в популярни „облачни” дестинации с натискането на един бутон. Сертифицираните за използване от скенера и налични за свободно сваляне „облачни” линкове са: Google Docs™, Evernote®, DropBox. Box.net и др.
 
  • Интуитивен софтуер
DocuMate 4700 работи със софтуер, който спомага достъпа, управлението и обработката до информация, като:
Защитава поверителна информация като договори, оферти, споразумения и информация за служители.
Повишава сигурността и контрола на хартиени документи и карти за самоличност.
 
Софтуерът включва Visioneer Acuity за повишаване качеството на сканираните изображения. Visioneer DriverPLUS спомага за безпроблемното интегриране към операционна система и приложения, като предлага разширени опции за индивидуални потребители и корпоративни клиенти. Сертифицирани TWAIN, ISIS и WIA драйвъри позволяват свързване със стотици решения за корпоративно управление на съдържание и управление на изображения. Включени са и следните инструменти за разпознаване на символи: Nuance PaperPort® и OmniPage® Pro OCR.