Първото ксерографско копие в историята представлява датата и мястото, където всъщност се случва – 22. 10. 1938г., Астория. Макар и неясно, то все пак е истинско ксерографско копие.

Тази година бележи 75 годишнина от първото ксерографично изображение,  създадено от Честър Карлсон в Куинс, Ню Йорк. Това простичко творение в крайна сметка води до създаването на Xerox и раждането на една индустрия. Дори днес ксерографичният процес е в сърцето на повечето принтери и копирни машини по света.
Дипломиран физик и адвокат, Карлсон бил и изобретател. Той пазел записки, пълни с внушителен брой изобретения, включително въртящ се билборд, дъждобран с вградени „улуци“ и машина за почистване на обувки.
В чест на неговия любознателен дух и забележителни изобретения, които наистина променят начина, по който бизнесът се ръковиди от десетилетия, този октомрви Xerox организира празник на иновацията и нейната роля в историята и бъдещето на компанията. През следващата година, служителите на Xerox ще участват в редица дейности, свързани с празнуването и представата за бъдещето, с помощта на интранет, уеб чатове и социалните мрежи.
„Сега е времето, в което много компании биха погледнали назад и ние несъмнено ще го направим, но само за момент. Истинският смисъл на нашето празнуване ще е бъдещето и как Xerox ще продължи да опростява начина, по който работата трябва да се върши,“ казва Урсула Бърнс, CEO на Xerox. „За това и мотото на нашата годишнина е „Следващите 75.‘“
Когато Карлосн изобретил ксерографията, неговата идея била „ да направи служителите в офиса по-трудолюбиви, а работата в офиса малко по-лесна и по- малко скучна.“
От тогава Xerox се изменя значително като големина и компетентност на компанията. Принципите обаче са запазени. От принтери и копирни машини до транспорт, образование,  дори здравеопазване екипът на компанията от инженери, учени и изследователи продължава да изобретява решения, които да правят работата и живота по-лесни.