С растящата нужда от големи постери за закрити пространства, знаци, графики и банери за търговски обекти новата печатна машина на Xerox WideFormatIJP 2000 дава на специалистите необходимата допълнителна скорост, за да се справят с повече задачи по-бързо. Повишената скорост дава възможност за изпълнение на повече широкоформатни печатни задачи дори при много кратки срокове. „IJP 2000 е наистина бърз и носи на потребителите ни истиснко предимство пред конкуренцията,“ каза Дъстин Граупман, вицепрезидент, InkjetBusiness, Xerox. “Част от предизвикателството при широкоформатния печат е, че там често съществува риск от забавяне, което се отразява и на приходите. Ето защо ние разработихме принтер, който да работи без прекъсвания.“

Ключовите характеристики на IJP 2000 включват:

  • По-висока скорост на печат: повече от 40 пъти по-бърза работа в сравнение с другите широкоформатни системи (до 420 кв.м в час). Това означава, че можете да отпечатате висококачествени цветни знаци за 5 секунди, банери с дължина от 10 метра – за 1 минута и да разполагате с производствен цикъл от около 200 разпечатки за 20 минути.
  • Стационарни печатни глави: позволяват хартията да се движи под пет печатни глави при еднократно подаване; по-малкото движещи се части подобряват скоростта и улесняват поддръжката.
  • Богати цветове и моментално сухо мастило: потребителите могат да създават разнообразни пълноцветни, прецизни и ясни продукти – от банери за панаири и презентационни графики до големи снимки и плакати.
  • Широк диапазон от възможности за носители: позволява на професионалистите да предложат на потребителите си повече опции в широкоформатния печат. Носителите биха могли да бъдат винил, гланцирана хартия и сатен, както и повърхности с подсветка.
  • Водещ в индустрията софтуер за широкоформатен печат:CalderaGrandRIP+ поддържа устройството в режим на работа с пълна скорост по време на изпълнение на задачи. Софтуерът е лесен за употреба, дори за потребители с по-малко опит, и разполага с опция за точково напасване на цветовете за непроменливи цветове при различни задачи и носители.
  • Персонализиран софтуер (опция): създава персонализирани материали бързо и ефективно с помощта на XeroxFreeFlow®VIDesignExpress. Този плъг-ин за AdobeInDesign опростява дизайна и създаването на разнообразни материали и включва темплейти и инструкции стъпка по стъпка.


Заявките за XeroxWideFormatIJP 2000 започват в началото на август.