София, 11 октомври 2012 - От началото на октомври Райс ЕООД стана част от партньорската общност на Xerox България. Новото партньорство ще помогне на Xerox да утвърди позициите си в страната и да направи по-достъпни своите продукти и услуги за частни лица, както и за малкия и среден бизнес.
Райс разполага с 6 офиса в България – в градовете София, Пловдив, Бургас, Варна, Хасково и Шумен. В тях компанията продава и осигурява  сервизно обслужване на офис техника от среден и висок клас, в това число мултифункционални устройства, копирни машини, принтери, професионални скенери, презентационна и компютърна техника.
„Партньорството със световен лидер като Xerox ще обогати нашата продуктова гама с иновативни устройства за печат. По този начин ние ще  отговорим на нуждите на нашите клиенти с по-гъвкави високотехнологични решения, което ще ни помогне да бъдем ценен партньор“, коментира Мария Павлова, управител на Райс.
„Xerox винаги е бил съсредоточен върху доставянето на иновативни продукти, които решават проблеми в бизнеса“, каза Юлиан Григоров, Оперативен директор на Xerox CDG. „Всяко ново партньорство е от голямо значение за Xerox. Радваме се, че с Райс ще можем да си сътрудничим за постигането на нашата обща цел - да предложим възможно най-добрите решения за печат на нашите клиенти”.


За Xerox:
Корпорация Xerox, оценена на $22.5 милиарда, е водещо в света предприятие за бизнес процеси и управление на документи. Технологиите, експертното мнение и услуги дават възможност на бизнеса - от малки компании до големите световни предприятия, да улесни начина си на работа, за да функционира по-ефективно и да се съсредоточи върху това, което прави най-добре. Централата на Xerox, разположена в Норуолк, Кънектикът, САЩ, предлага аутсорсинг на бизнес процеси и аутсорсинг на IT услуги, включително процеси за обработка на данни, решения за здравеопазването, управление на човешки ресурси, съдействие по финансови въпроси и управление на връзки с потребителите от граждански и правителствени организации от целия свят.
Компанията също предоставя технологии за управление на документи от най-ново поколение, услуги, софтуерни решения и оригинални Xerox консумативи за графичната индустрия и печатници от всякакъв размер. Екипът на Xerox от 136 000 души обслужва клиенти в повече от 160 страни.
Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Още информация за Ксерокс България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria
Информация за Корпорация Xerox: www.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://twitter.com/xeroxcorp, http://www.youtube.com/user/XeroxCorp


За Райс:

Фирма РАЙС ЕООД е основана през 1995 г в град Варна. За своите 17 години дейност, компанията се утвърждава в продажба и сервизното обслужване на офис техника от среден и висок клас–мултифункционални устройства, копирни машини, принтери, професионални  скенери, презентационна и компютърна техника.
РАЙС има 6 офиси - в София, Пловдив, Бургас, Варна, Хасково и Шумен.
Фирмата е фокусирана основно върху сервизната дейност и поддържа висококвалифициран и мотивиран екип от инженери.
Фирма РАЙС ЕООД е сертифицирана по системата за управление на качеството ISO 9001:2008, сертификат No BG16568Q/06.03.2005, издаден от BVQI Bulgaria.


Контакти:

Валентин Митев, Мениджър Маркетинг Комуникации, Ксерокс България и Балкани, тел: 02/460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Мирослав Карталски, New Moment PR, тел: 02/963 12 72, miro@newmoment.bg