< >

i2S LIMB Server

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
 LIMB™ Server е цялостно решение за проекти за масова дигитализация, вкл. всички инструменти за управление, обработка, обогатяване, индексиране и конвертиране на документите в цифрови активи за дългосрочно архивиране, дигитални библиотеки, електронно публикуване или пречат при поискване.
 
LIMB™ Server е перфектното решение за проекти за масова дигитализация, включващи няколко скенера и множество оператори. След като се инсталира на сървъра, LIMB™ Server е достъпен едновременно от управялващия проекта и от операторите. Според изискванията за дигитализация, супервайзора на проекта може да назначава задачи за всеки оператор, да определя неговата роля, да наблюдава стъпките на всяка сканираща станция и да наблюдава цялостния процес.
 
LIMB™ Server е разработен за целите на дигитализирането на всички културни и архивни документи (книги, архиви, дневници, вестници, карти, снимки, произведения на изкуството и т.н.). Съществуващите изображения в TIFF или JPEG могат да бъдат обработвани редом с наскоро дигитализираните материали, добавяйки стойност на вашето съдържание чрез нови структурирани метаданни. 

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
LIMB™ Server е разработен като продуктивно и ефективно решение, което да намали разходите за дигитализация. Адаптиращите се производствени шаблони, автоматизираната партидна обработка, високата скорост и ергономиченият интерфейс правят LIMB идеалното решение за конвертиране на съдържанието. Организацията на работа с множество потребители дава възможност да се зададат специални задачи и роли на всеки оператор, повишавайки по този начин индивидуалната продуктивност и минимизират риска от грешки.
 
СЪВРЕМЕНЕН РАБОТЕН ПРОЦЕС
С работна среда, позволяваща множество потребители и способността да създава шаблони според конкретния проект, LIMB Server може да управялва множество работни процеси, на базата на техните специфични изисквания.
 
ЕРГОНОМИЧНОСТ
LIMB™ Server е разработен така, че да максимизира продуктивността и опита на операторите. Потребителският интерфейс е интуитивен и лесен за разбиране, като създава по-добро преживяване за потребителя и по-добра производителност. Платформата улеснява операторите при изпълняването на задачите им.
 
СТОЙНОСТ НА СЪДЪРЖАНИЕТО
LIMB™ Server взима суровите изображенияот скенера и ги конвертира в по-богати цифрови документи в множество формати. По време на процеса на конвертиране метаданните се създават автоматично и се прикрепят към документа за по-богата и индексирана документация. LIMB поддържа редица индустриални стандарти за управление на метаданни вкл. METS/ALTO за структурирано описание на метаданните.
 
ВСИЧКО В ЕДНО
 
Уникален инструмент за обработка, обогатяване, структуриране и конвертиране на вашите колекции в дигитални.
БЪРЗ
 
Множестов потребители; множество изображения, които се обработват паралелно, автоматична обработка
 
ИНТУИТИВЕН
 
Ергономичният софтуер е предвиден така, че да бъде лесен за употреба от потребители без технически компетенции.
СЪВМЕСТИМ
 
LIMB™ е съвместим с всички метадата стандарти, вкл.  METS, ALTO, DC, MODS
 
ДОБАВЯЩ СТОЙНОСТ
 
LIMB™ увеличава стойността на съдържанието, докато намалява разходите за сканиране.
 
ПОДОБРЯВАЩ
 
LIMB™ enhance the metadata, the content and the user experience
 

LIMB
Serverв детайли:
LIMB™ Server може да обработва изображения от всеки източник...ръчни или автоматични скенети или фотоапарати. LIMB™ Server включва всички необходими инструменти за обработка на избражението, обогатяване на метаданните, структуризиране на документите и разпознаване на текст с OCR и преобразуването им в различни формати.

 
ОБРАБОТКА НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО
LIMB™ Server вкл. едновременно авоматична и ръчна обработка на изображенията за стандартни задачи като:
 • корекция на изкривяването,
 • изрязване, промяна на размера,
 • бинарна конверсия,
 • контраст, яркост,
 • уплътняване
Повече от 40 инструмента, които да подобрят и да помогнат обработката на изображенията 
 
ДопълнителноLIMBServerосигурява уникални възможности за обработка на изображението, като:
 • премахване на фона,
 • корекция на кривините на страниците,
 • корекция на светлината,
 • центриране на текста,
 • разпознаване на илюстрациите.
LIMB™ Server може да обработва цели колекции ефективно и бързо, предоставяйки по-виоска продуктивност и възвръщане на инвестицията.
 
ОСИГУРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО
 
Автоматизираният контрол върху качеството на изображението на LIMB™ Server анализира всяко изображение за:
 • замъглени участъци,
 • свръх експонация,
 • дублиране,
 • частични избображения.
Като част от процедурата ви по контрол на качеството LIMB Server осигурява всички инструменти за произволно преглеждане на изображенията; откриване на дефектни участъци в тях и репортването им с лесен потребителски интерфейс и удобството за бързо повторно сканиране, което увеличава ефективността на операторите в работния процес.
СТРУКТУРИРАНЕ НА ДОКУМЕНТА
LIMB™ Server предоставя лесен за употреба интерфейс за структурирано отбелязване (номера на страниците, корици, тяло на книгата, глави, съдържание или илюстрации и т.н.), употреба на кустомизиращи се шаблони, или чрез автоматизирано прочитане на съдържанието. Новосъздадените метаданни не само обогатяват съдържанието, но правят книгата много по-използваема и тя може да бъде експортирана в METS файлове или PDF документи.
 
Инструмент за потвърждаване на страниците
На база на патентовани технологии,.LIMB Server  вкл. инструмент за валидиране на страниците за по-лесно отбелязване на номерата им и бързо идентифициране на дублираните или липсващи страници в документа.
 
O.C.R
Интегрираната професионална OCR програма – осигурява възможности за разпознаване на текста на 137 езика. Разпознатият текст може да бъде експортиран в ALTO, TEXT или да бъде вграден в PDF документ с възможност за търсене.
Допълнителни модули за възможни за ABBYY версия 9, или 10 Fine Reader engine, или за SAKHR за арабски езици.
 
ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО
 
LIMB™ Server предоставя едновременно множество формати, вкл.:
 • TIFF, Multi page TIFF
 • JPG,
 • JPEG 2000,
 • PDF, Searchable PDF, PDF-A
 • METS
 • ALTO
 • TEXT
 • и други
Може да се зададе всякаква комбинация от формати чрез груповото обработване с автоматично експортиране към локална директория или цифрово хранилище чрез FTP.
 
ПУБЛИКУВАНЕ
LIMB™ Imaging предоставя модули, чрез които да публикувате своето съдържание метаданни и медиа файлове, директно към YooLib™ цифрови хранилища, присвоявайки категории и колекции към съдържанието. Персоналните връзки към други дигитални библиотечни платформи и хранилища могат да бъдат разработени допълнително.
 СЪЗДАВАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА МЕТАДАННИ
Можете директно да импортират описателни метаданни от ваш каталог или други OAI файлове с данни, използвайки протокол Z39.50 или някой от следните файлови формати за метаданни: MARC, MARC21, Dublin Core, csv, MODS. След като приключи обработката на изображението и отбелязването му Limb™ Desktop може да експортира кум няколко стурктурни формата за метаданни, вкл. METS, ALTO, Dublin Core, MODS. Limb™ осигурява персонализиращи се METS схеми за максимална гъвкавост.
 
 УПРАВЛЕНИЕ НА РАБОТНИЯ ПРОЦЕС
Всяка стъпка от работния процес може да бъде зададена от оператора, на база на конкретния проект. Всички насторйки могат да бъдат запазени под формата на шаблон, за да бъдат използвани отново.
 
 
 
LIMBServer – минимални изисквания:
  
Операционна система
Windows 7 или 8; Windows server 2008; Windows server 2012
64 bit
Памет
Мин.16 GB RAM памет (препоръчително 24 GB) за 5 едновременно работещи потребителя
Процесор
8 ядра за 5 едновременно работещи потребителя
Отдалечен достъп
Windows Remote Desktop лиценз
 
ЗАПИТВАНЕ ЗА i2S LIMB Server
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ Софтуер за дигитализация i2S
 • i2S LIMB Gallery

  i2S LIMB Gallery

  Софтуер за създаване и управляване на електронна библиотека
 • i2S LIMB Server

  i2S LIMB Server

  Софтуер за обработка на сканираните изображения, подходящ за големи проекти
 • i2S LIMB Processing

  i2S LIMB Processing

  Софтуер за обработка на сканираните изображения
 • i2S LIMB Maestro

  i2S LIMB Maestro

  Софтуер за управление на процеса по дигитализация