< >

i2S LIMB Processing

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

LIMB™ Processing е първото приложение, което предоставя всчики инструменти, нужни на съвременните проекти за дигитализация, вкл. опис на проекта, обработка на изображението, качествен контрол и възможност за експортиране към можество формати за дългосрочно архивиране, дибитални библиотеки или за печат при поискване.

 
LIMB Processing е ориентиран към цифровизацията на всички документи, предмет на културата (книги, архиви, дневници, вестници, карти, снимки, предмети на изкуството). Съществуващите изображения в TIFF или JPEG могат да бъдат обработвани заедно с ново дигитализираните материали, добавяйки стойност към вашето съдържание с нови структурни метаданни.
 

LIMB Processing е префектното решение за малки до средно големи проекти за дигитализация, които ползват един или повече скенери. LIMB Processing е приложение за един компютър и един потребител (приложение за повече от един потребители е налично в пакета LIMB Server). LIMB Processing се предлага с 50 000 или с 200 000 стр/месечно за OCR конвертиране.

LIMBProcessing може да бъде управляван от LIMBMaestro, софтуерно решение за наблюдение и планиране на вашите проекти за дигитализация

 
Предимства на LIMB Processing:
ВСИЧКО В ЕДНО
Уникален инструмент за обработка, обогатяване, структуриране и конвертиране на вапите колекции в цифрови.
БЪРЗ
Множество изображения могат да бъдат обработвани паралелно; 64 бита; автоматична обработка; оптимизиран работен процес
СЪВМЕСТИМ
Съвместим с всички метадата стандарти, вкл. METS, ALTO, DC, MODS.
ДОБАВЯЩ СТОЙНОСТ
Увеличава стойността на съдържанието и намалява разходите за дигитализация.
ИНТУИТИВЕН
Ергономичността на софтуера гоправи лесен за употреба от потребители без специални технически познания.
ПОДОБРЯВАЩ
Подобрение в метаданните, съдържанието и в преживяването за потребителя.
 
LIMB Processing е създаден за да направи дигитализацията по-лесна и по-ефективна. Като компания i2s DigiBook е натрупала повече от 30 години опит в дигитализационните проекти и индустрия. LIMB Processing предлага няколко уникални ползи:

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ:
 • Адаптивни прозиводтвени шаблони, достъп до метаданните на всяка стъпка от процеса
 • Автоматична обработка на изображенията и документите
 • маркиране за контрола на качеството
 • Работно табло за улесняване на мониторирането на проекта 

ЕРГОНОМИЧНОСТ
Потребителският интерфейс е разработен така, че да дава леснота на употребата както на управялващия проекта, така и на оператора, предоставяйки най-продуктивния към момента софтуер за дигитализация.

СТОЙНОСТ НА СЪДЪРЖАНИЕТО
Суровите изображения се завършват с добавянето на метаданни, тагове и контрол върху качеството. След това така подобрените изображения могат да бъдат конвертирани в множество формати, необходими за разнообразни цели като дългосрочно архивиране, on-line библиотеки (като LIMB Gallery), мобилни устройства, пречат при поискване. Всички тези конверирания се

LIMB Processingв детайли:
LIMB Processing може да обработва изображения от всеки източник (ръчни или автоматични скенери и фотоапарати). LIMB Processing включва всички необходими инструменти за обработка на изображението, обогатяване на метаданние, структуриране на документа и разпознаване на текста с OCR и конвертирането на документа в множество формати.
 
ОБРАБОТКА НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО

LIMB™ Server вкл. едновременно авоматична и ръчна обработка на изображенията за стандартни задачи като:
 • корекция на изкривяването,
 • изрязване, промяна на размера,
 • бинарна конверсия,
 • контраст, яркост,
 • уплътняване
Повече от 40 инструмента, които да подобрят и да помогнат обработката на изображенията 
ДопълнителноLIMBServerосигурява уникални възможности за обработка на изображението, като:
 • премахване на фона,
 • корекция на кривините на страниците,
 • корекция на светлината,
 • центриране на текста,
 • разпознаване на илюстрациите.
LIMB™ Server може да обработва цели колекции ефективно и бързо, предоставяйки по-виоска продуктивност и възвръщане на инвестицията.
ОСИГУРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО
Автоматизираният контрол върху качеството на изображението на LIMB™ Server анализира всяко изображение за:
 • замъглени участъци,
 • свръх експонация,
 • дублиране,
 • частични избображения.
Като част от процедурата ви по контрол на качеството LIMB Server осигурява всички инструменти за произволно преглеждане на изображенията; откриване на дефектни участъци в тях и репортването им с лесен потребителски интерфейс и удобството за бързо повторно сканиране, което увеличава ефективността на операторите в работния процес.
СТРУКТУРИРАНЕ НА ДОКУМЕНТА
LIMB™ Server предоставя лесен за употреба интерфейс за структурирано отбелязване (номера на страниците, корици, тяло на книгата, глави, съдържание или илюстрации и т.н.), употреба на кустомизиращи се шаблони, или чрез автоматизирано прочитане на съдържанието. Новосъздадените метаданни не само обогатяват съдържанието, но правят книгата много по-използваема и тя може да бъде експортирана в METS файлове или PDF документи.
Инструмент за потвърждаване на страниците
На база на патентовани технологии,.LIMB Server  вкл. инструмент за валидиране на страниците за по-лесно отбелязване на номерата им и бързо идентифициране на дублираните или липсващи страници в документа
O.C.R
Интегрираната професионална OCR програма – осигурява възможности за разпознаване на текста на 137 езика. Разпознатият текст може да бъде експортиран в ALTO, TEXT или да бъде вграден в PDF документ с възможност за търсене.
Допълнителни модули за възможни за ABBYY версия 9, или 10 Fine Reader engine, или за SAKHR за арабски езици.
ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО
LIMB™ Server предоставя едновременно множество формати, вкл.:
 • TIFF, Multi page TIFF
 • JPG,
 • JPEG 2000,
 • PDF, Searchable PDF, PDF-A
 • METS
 • ALTO
 • TEXT
 • и други
Може да се зададе всякаква комбинация от формати чрез груповото обработване с автоматично експортиране към локална директория или цифрово хранилище чрез FTP.
ПУБЛИКУВАНЕ
LIMB™ Imaging предоставя модули, чрез които да публикувате своето съдържание метаданни и медиа файлове, директно към YooLib™ цифрови хранилища, присвоявайки категории и колекции към съдържанието. Персоналните връзки към други дигитални библиотечни платформи и хранилища могат да бъдат разработени допълнително.
СЪЗДАВАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА МЕТАДАННИ
Можете директно да импортират описателни метаданни от ваш каталог или други OAI файлове с данни, използвайки протокол Z39.50 или някой от следните файлови формати за метаданни: MARC, MARC21, Dublin Core, csv, MODS. След като приключи обработката на изображението и отбелязването му Limb™ Desktop може да експортира кум няколко стурктурни формата за метаданни, вкл. METS, ALTO, Dublin Core, MODS. Limb™ осигурява персонализиращи се METS схеми за максимална гъвкавост.
УПРАВЛЕНИЕ НА РАБОТНИЯ ПРОЦЕС
Всяка стъпка от работния процес може да бъде зададена от оператора, на база на конкретния проект. Всички насторйки могат да бъдат запазени под формата на шаблон, за да бъдат използвани отново.
 
LIMB Processing – минимални изисквания:
 
 
Операционна система
Windows 7 или 8, 64 bit
Памет
Мин. 6 GB RAM памет (препоръчително 8 GB)
Процесор
Intel i5 процесор
Екран
Монитор с пълна HD1920x1020 резолюция за по-удобен операторски интерфейс.
ЗАПИТВАНЕ ЗА i2S LIMB Processing
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ Софтуер за дигитализация i2S
 • i2S LIMB Gallery

  i2S LIMB Gallery

  Софтуер за създаване и управляване на електронна библиотека
 • i2S LIMB Server

  i2S LIMB Server

  Софтуер за обработка на сканираните изображения, подходящ за големи проекти
 • i2S LIMB Processing

  i2S LIMB Processing

  Софтуер за обработка на сканираните изображения
 • i2S LIMB Maestro

  i2S LIMB Maestro

  Софтуер за управление на процеса по дигитализация