Xerox предлага нови възможности за съкращаване на разходите при малки и средни предприятия.
Корпорация Xerox предлага от днес нова серия от услуги и инструменти, които да помагат на малките и средни предприятия да управляват по-добре печатната си инфраструктура и да намалят разходите си. Новите услуги, наречени Xerox Print Services, ще се предлагат чрез партньорската мрежа на Xerox. Те са базирани на водещите за индустрията решения за управление на печатната инфраструктура, които Xerox предоставя директно на корпорации като Procter & Gamble, KeyCorp и Dillard’s Inc.
„Също като големите корпорации, малките и средни фирми търсят ефективни начини за съкращаване на разходите, а ние предоставяме, чрез нашите партньори, технологиите и опита, нужни за осъществяването им”, каза Стивън  Кронин, президент на Xerox Global Services. “За да управляваме печатните процеси на нашите клиенти по най-добрия и лек начин, ние ги освобождаваме  от грижата за печатащите устройства и консумативите, независимо от техния вид или марка. Xerox Print Services допринася за съкращаване на разходите за печат и копиране, намаляване на нуждите за IT поддръжка и увеличаване на продуктивността в офисите.”
Xerox Print Services е част от портфолиото на компанията за управлявани печатни услуги. Те обхващат обща технологична платформа и глобална поддръжка в инфраструктура, съобразена със специфичните изисквания на различните региони. Xerox Print Services в момента се предлага само в Западна Европа. Северна Америка и останалите държави, включително и България, ще пуснат свои локални версии през втората половина на тази година.
“Голяма част от средно големите компании ще разгледат възможностите и предимствата на управляваната печатна инфраструктура, която е достъпна за тях, благодарение на инвестициите на Xerox от последните няколко години.” -казва Майкъл Орасин, мениджър Изследвания в Hardcopy Document Software & Services, IDC. Според компанията, пазарът на управлявани печатни услуги ще нарасне до $21,2 милиарда в световен мащаб през 2011 г.
С новата услуга Xerox ще осигури на партньорите си гъвкавостта да разширят възможностите на своя бизнес, като се възползват от глобалната подкрепа на компанията, включваща обучения, услуги, консумативи, софтуер и технологични решения.
Партньорите ще преминат обширен акредитационен курс, който покрива ключови области за разгръщането на управлявани печатни услуги като оценяване, проектиране, реализиране и управление. Партньорите ще получат подробна методология за оценка на оборудването и мрежовата инфраструктура на клиентите. Те ще имат достъп до консумативи, поддръжка и поправки на оборудване на конкурентни фирми при благоприятни условия, договорени от Xerox.
Корпорация Xerox бе ситуирана от Gartner, Inc. в зоната на лидерите в „Квадранта на влияние за управление на печатни услуги на световно ниво” и в „Квадранта на влияние за МФУ и принтери”.  Квадрантите (зони) на влияние предлагат графично представяне на насоките на пазара, неговото развитие и участниците в него, според които Gartner оценява компаниите на базата на цялостна визия и експертиза.