Xerox Iridesse® спечели топ приз по време на наградите на European Digital Press Association за 2019 г., като взе наградата на EDP за листов принтер за иновации в дигиталното производство. Iridesse е единствената дигитална преса, която може да отпечата до шест цвята с еднократно преминаване с прецизност и възможност за добавяне на декоративни метални, прозрачни и бели мастила. Това предоставя повече възможности за дизайн за печат на цифрови принтери, като същевременно улеснява малките предприятия да прдлагат специални покрития при ограничени тиражи.

Избран за постигане на трифекта от постиженията в индустрията - цена, ефективност и качество - EDP уважи Xerox Iridesse по време на най-голямото европейско изложение за печат, FESPA Global Print Expo, в сряда, 15 май в Мюнхен.

„Като креативна агенция за брандиране най-голямото предимство са нашите идеи“, каза Бен Глазиер от креативна агенция Glazier Design. „Xerox Iridesse ни дава много възможности да предложим нови и свежи идеи на модните компании, търговците на дребно и други индустрии, които харесват въздействието, което могат да окажат на своите клиенти, като им помагме да изпъкнат и да направят своя продукт по-добър. Машината предлага фантастично бързо време за изпълнение, което ни позволява да вършим работата си бързо и ефективно, като по този начин спестяваме разходи и време на клиента. “ IPW1 в Лондон беше един от първите клиенти, които тестваха Iridesse, а успешното изпитание бе последвано от инсталации в цяла Европа, включително при британските Hickling & Squires и Hobs Repro, италианския Furlan Grafica, испанския Adaequo и ByPrint Madrid, швейцарският ILG Druck и Printsalon на Benelux. „Iridesse е иновация на Xerox с пълна газ“, каза Трейси Козиол, старши вицепрезидент на Global Offerings за Xerox. „Iridesse дава възможност на дизайнерите и дигиталните принтери да разнообразят своите предложения и да развият бизнеса си с повече функции, по-добро качество и по-голяма гъвкавост при по-ниски разходи.“