Новата преса Xerox Iridesse ви носи много и разнообразни възможности за приходи

Мери Роди, Глобален Продуктов маркетинг мениджър, Xerox

Днес, когато хората решат да печатат, искат нещо специално, което не могат да получат само чрез дигиталните носители. В тази връзка Xerox разработи технологии за дигитални отпечатъци, които се стремят да предоставят нещо изключително, като двете технологии, които получиха престижните награди на InterTech през 2016 г.

Една от тях е свързана с първото сухо мастило с металически отблясък за дигитален печат, което се изправя срещу качеството на познатото щамповане на фолио, създадено за опционалната пета тонер касета на пресите Xerox® Color 800i/1000i. Другата технология е Ултра HD резолюцията, която елиминира слабите места на дигиталния цветен печат и направи безпроблемно отпечатването на сложни елементи като градиенти, тънки шрифтове и векторни графики. Това е отличителна характеристика на серията преси Xerox® Versant®.

Xerox Iridesse Production Press

Шест цвята с едно преминаване

Xerox комбинира тези две удостоени с награди технологии в една преса, не с една, а с две касети за специализирани сухи мастила. Производствената преса Xerox® Iridesse™ е първата ксерографска дигитална преса, която осигурява печат с шест цвята само с едно преминаване. Тя също така използва нова разработка на тонера High Definition Emulsion Aggregate (HD EA), с най-малкия възможен размер на частиците, познат до момента при цветните тонери на Xerox, за да осигури още по-фин контрол на отпечатъка, за да се гарантира, че оттенъците, градиентите, финият текст и линиите се отпечатват точно както трябва.

Освен това Iridesse е мултифункционална, цялостна производствена преса, която покрива всички очаквания за рентабилни кратки срокове, персонализация и бързо изпълнение на днешните автоматизирани печатни среди. Със скорост на печат до 120 стр./мин., набор от вградени опции за довършителни операции и възможност за работа със смесени носители и носители с тегло до 400 gsm, печатниците вече могат да изпълняват с увереност сложни задания.

Всичко това създава блестяща възможност за откриване на нови източници на приходи, като същевременно опростява производството. Нека да разгледаме по-отблизо.

Examples of six color printing

Дигитално усъвършенстване, което води до „уау“ ефект

Подобренията в дигиталния печат като покрития, металически, бели мастила, чисти цветове и разширяващи гамата цветове, са едни от най-добрите възможности при печата днес. Обемите на печат се очаква да нараснат с кумулативен годишен темп на растеж от 27% до 2020 г., като същевременно осигуряват маржове от 50 до 400%1.

Това, което привлича вниманието към специалните подобрения, са интригуващите опции за дизайн, чрез които се постига „уау“ ефект, видим върху повечето апликации – приковава погледа, допълва съдържанието и завладява крайния потребител – а вие подобрявате имиджа на бранда. Хората, които купуват печатни услуги и продукция, отбелязват, че брошурите, визитките, директната поща, поздравителните картички, рекламните надписи и кориците на книги са сред най-важните приложения, които се нуждаят от вградени дигитални подобрения.

Ето тук на помощ идва новата производствена преса Xerox Iridesse. Това е чисто нова платформа, която пренася дигиталното усъвършенстване на следващото ниво. В основата й е технологията Color FLX, конфигурация с възможност за шест тонера, която носи невероятна гъвкавост в процеса на създаване на изумителен ефект и дъга от смайващи цветове (iridescent colors), именно те дадоха името на пресата – Iridesse. Предлагат се три специални мастила – сребърно, златно и сухо мастило с металически отблясък HD EA и прозрачно сухо мастило HD EA, които се подават от всяка от двете тонер станции, едната от които подава мастило преди, а другата след CMYK.

 

Mixed metallics print sample

 

Mixed metallics print sample

 

С тази разширена палитра потребителите могат да смесват заедно сребърното и златното сухо мастило HD EA или да ги комбинират с оттенъци на CMYK, за да създадат богати цветови нюанси с ярки металически отблясъци. Добавянето на прозрачното сухо мастило HD EA може да допринесе за създаването на живи цветове, металически градиенти, подобрения на снимки, силно въздействащи цялостни запълвания и други ефекти, които правят така, че визулния елемент да изпъкне. Многопасовите и всеобхватни възможности могат допълнително да подобрят декорирането с осезаеми текстури.

И всичко това се случва едновременно, с едно преминаване, при номинална скорост, с изключителна точност и с всички предимства на дигиталния печат за по-рентабилна продукция, по-бързо изпълнение и възможност за персонализация. Това означава, че вече можете да произвеждате повече висококачествени печатни услуги и продукти с висока цена, с което се стимулира растежа на бизнеса.

Подобряване на качеството на отпечатъка чрез HD

Разбира се, за да се постигне желаният „уау“ ефект, дигиталните подобрения се нуждаят от висококачествен отпечатък. Iridesse притежава водеща на пазара резолюция с висока разделителна способност (HD). Ултра HD резолюцията е единствената на пазара, която комбинира 2400 x 2400 dpi резолюция на отпечатъка с резолюция на рендиране до 1200 x 1200 x 10-bit, за да осигури четири пъти повече цветове в сравнение с конкурентните преси.

Mixed metallics print sample

Но Iridesse прави още една крачка напред с новата разработка на HD EA тонера със съдържание на блясък и малък размер на частиците (5 микрона) за всеки CMYK цвят. Тази нова технология на тонера позволява дори прехвърляне на до шест слоя тонер, като същевременно осигурява по-добро качество на отпечатъка за векторни графики, по-фини линии и текст, и по-гладки градиенти без видим преход. Пресата постига това високо качество чрез употребата на по-малко тонер и без масло от фюзера, осигурявайки разпечатки, върху които може да се пише или да бъде поставено покритие след отпечатването.

Новата формула също подобрява металическия отблясък на отпечатъците, като плоските метални люспи се вграждат в частиците на тонера, увеличавайки индекса на отражение на сухото мастило от различни визуални перспективи.

Водеща в индустрията автоматизация

Освен че пресата Iridesse разширява вашите възможности, тя също така опростява и производството. Това става благодарение на водеща в отрасъла автоматизация, която премахва нуждата от механична работа в производствените процеси.

Всичко започва от настройката на пресата и поддръжката на цветовете. Ключовите задачи за калибриране, профилиране и подравняване са автоматизирани посредством Full Width Array на системата с Automated Color Quality Suite (ACQS), който използва вграден скенер с RGB сензори за бързо и точно пресъздаване на цветовете. За по-нататъшно повишаване на производителността някои от тези автоматични настройки могат да бъдат обединени и настроени с едно щракване в началото или преди съществени задания чрез използване на новата функция EZ Press Check.

По време на отпечатването качеството на цветовете се поддържа от затворен контролен процес, който непрекъснато наблюдава цветните петна. Всички необходими корекции на качеството се извършват незабавно и автоматично.

Редица технологии, свързани с обработката на хартия също повишават производителността на пресата. Технологията Mixed Media Xceleration (MMX) оптимизира работата с висококачествени смесени носители и смесени задания за усъвършенстване на отпечатъка. Модул за охлаждане и опция за предотвратяване на намачкването и извиването с възможност за коригиране в реално време подготвят отпечатаните листове за вградените довършителни операции.

Вградените опции за довършителни процеси позволяват автоматизирано производство, включително:

  • Професионално сгъване на подложки , менюта, флаери, картички и други с новата машина за сгъване и двустранно рязане на Xerox
  • Комплект за сглобяване на брошури и ръководства с Production Ready Booklet Maker Finisher
  • Четворно сгъване на листа за брошури или книжки с модула за рязане SquareFold на Xerox.

Създаване на приложения с висока стойност

Трябва да видите, за да повярвате. Тези видеоклипове демонстрират няколко отличителни приложения, които ясно показват революционния начин на улавяне на светлината от прозрачните и метализираните мастила на Iridesse. (Разбира се, всичко това е много по-впечатляващо на живо!)

Метализирана пощенска картичка

Metallic rainbow postcard

Дъгата от металически цветове на тези пощенски картички е създадена чрез смесване на основа от сребърно сухо мастило с CMYK точкови нюанси и градиенти, както и покритие от прозрачно сухо мастило върху текста за допълнително усъвършенстване. Листът е отпечатан с едно преминаване върху плътен носител с размер 12"x18" при 60 ppm.

Поканите за сватба изискват топли металически цветове

Wedding invitation

За създаването на топлите металически цветове на тази сватбена покана, златното сухо мастило е използвано за основа като точков цвят и е смесено със CMYK. Сребърното сухо мастило осигурява точково покритие.

Следа от гума върху опаковка, за да грабнете вниманието

Tire track effect

Специалният ефект, имитиращ следа от гума на тази опаковка е създаден с основа от сребърно мастило и покритие от прозрачно сухо мастило, което създава ефектът „тъмен лак“, който пък създава имитацията на следа от гума върху отпечатъка.

Запомняща се визитна картичка

Business cards

Тази шестцветна визитна картичка с размери 12"x18" използва основа от сребърно сухо мастило плюс оттенъци на CMYK, за да се създадат редица метализирани цветове, и покритие на контурите от прозрачно сухо мастило, което придава контраст и привлича погледа. На задната страна, основата от сребърно сухо мастило и покритието от прозрачно сухо мастило създават кръглия мотив.

Подробни спецификации на Xerox Iridesse