Xerox представя ново черно-бяло мултифункционално устройство, с което офисите допълнително ще оптимизират работата си. WorkCentre 4265 се концентрира върху трите ключови фактора, които подобряват офис средата и работното място.
Лесното управление и цялостното решение за усъвършенствана работна среда е един от тях. Цифрите говорят сами - WorkCentre 4265 сканира до 70 изображения в минута и отпечатва до 55 страници/мин., с първо копие за не повече от 8 секунди. Няма нужда потребителите да се притесняват за своята конфиденциална информация - всичко е направено в удобство на офиса, а тя е криптирана с най-широкоизползваната 256-битова AES система.
За всеки офис мениджър безценни фактори са също: разходите по работното устройство и времето, което също е пари. Xerox спестява хартия с автоматично двустранно копиране и опечатване. Сметките за ток също са значително по-ниски, благодарение на функцията Energy Save Mode. Цветният интерфейс на WorkCentre 4265 прави устройството удобно за сканиране, с възможност за настройка на конкретен бутон, който се активира само с едно натискане. С Print Around могат да бъдат „заобикаляни” заявките, които не могат да бъдат изпълнени, поради липса на ресурси (напр. различна по размер хартия), за да не се губи ценно време на работното място. Съчетаването на повече от една задача също е на ниво – възможност за прекъсване на отпечатването за копиране и сканиране, докато пристига факс; изборът е изцяло в ръцете на клиента.