Gartner позиционира Хerox като лидер в Магическия квадрант за управление на печатни услуги в глобален мащаб и през 2012 г.”
Магическият квадрант е патентован изследователски инструмент, разработен от Gartner, който предлага моментна картина на пазара, по отношение на зрялост и участници, като оценява конкурентоспособността на компаниите според тяхната визия и възможности за реализация на проекти.
Затвърждавайки лидерските си позиции в сферата на управляемите печатни услуги, Xerox помага на клиентите си да внедрят MPS стратегия, която отговаря на техните непрекъснато променящи се работни нужди – от поддръжка на служители в движение със специфични устройства, през осигуряване на сигурност при поверителни данни, до опростяване на сложни бизнес процеси.
Новите инструменти за оценяване и отчитане от придобитата от Xerox компания NewField IT помагат да се отговори на нарастващото търсене от страна на малкия и среден бизнес (SMB), демонстрирайки потенциал за пестене на средства до 30%, както и подобрена енергийна ефективност. За по-улеснено доставяне на управляеми печатни услуги към SMB сегмента, тази година Xerox създаде специална партньорска програма, която дава на IT дилърите по-широк достъп до персонализирани MPS предложения. В допълнение, работейки с партньори като McAfee и Cisco, Xerox предлага сигурност при управлението на печата в съществуващите ИТ инфраструктури на своите клиенти.
„MPS е много повече от услуги за управление на документи. MPS е проектиран да решава бизнес проблеми. Вярваме, че Xerox е в челните позиции, заради нашия богат опит в бизнес процесите и IT аутсорсинга, насочен към подобряване на работните процеси“, каза Андрю Морисън, старши вицепрезидент, Xerox Managed Print Services Business.