И тази година поръчките на цветни печатни материали растат и продължават да носят добри доходи на печатниците. За да отговори на нуждите на индустрията, Xerox (NYSE: XRX) обогатява своето портфолио с нови дигитални преси, които улесняват изпълняването на поръчки при по-висока възвръщаемост - в това число от печат на материали като фото албуми и брошури до производство на директна поща и каталози.
 
Пресите Xerox Color J75 и C75 са оборудвани с набор от производствени настройки, които са подходящи при производството на бързи печатни поръчки, и биха повиши продуктивността и в печатниците, рекламни агенции, доставчици на фото услуги или ведомствени заведения. Високите производствени мощности на машините и поддръжката на различни носители ще отговори на нуждите както на дигитални печатници с богат опит, така и на прохождащите в индустрията бизнес.
 
Малко след своето представяне Xerox Color J75 спечели вниманието на датската банка Jyske, която поръча две машини. „Печатът е един от начините, чрез които изграждаме и поддържаме връзката с нашите клиенти. J75 предлага високотехнологични функции, щади околната среда и в същото време дава впечатляващо качество на печата“, каза Carsten Gaarde, мениджър на Отдел печат в банката.
 
Двете преси покриват изискванията за прецизни настройки, а освен това са оборудвани с нови инструменти, които улесняват потребителите в постигане на консистентно качество в цветовете на изображенията и дават максимално кратки производствени срокове. Служителите могат лесно да автоматизират контрола на цветовете и да настройват плътността и постоянството без нужда от техническо лице.

Xerox Color J75 Press
За печатници, които обслужват голям обем, скъпоструващи поръчки, Xerox Color J75 предлага допълнителна производителност, като поддържа всички видове хартиени носители, включително такива с тегло до 300 gsm, при възможно най-висока скорост на печат – 75 ppm. Технологията на Xerox - Automated Color Quality Suite (ACQS) гарантира точност при възпроизвеждане на корпоративните цветове. Системата включва поточен спектрометър и инструменти за управление на цветовете, които осигуряват прецизност и надеждност на цветни изображения с минимална намеса от страна на служителите.
 
Като допълнение към продуктивността на пресата, могат да бъдат добавени поточни решения, разработени от Xerox и бизнес партньори на компанията, които опростяват подготовката и производството на материали от пощенски картички до брошури. Машините могат да създават и персонализирани материали с помощта на XMPie®.
 
Xerox Color C75 Press
Пресата Xerox Color C75 е подходяща за компании, които тепърва стартират или разширяват своя бизнес за дигитален печат. Машината поддържа скорост от 75 страници в минута на непокрита хартия и до 51 страници в минута при печат на гланцирана, с което предоставя възможности за изработване на доходоносни поръчки.
 
Възможностите за сканиране и копиране дават предимство на печатниците и затварят кръга на печатния процес. Опциите за мобилни и облачни решения предлагат нови бизнес перспективи, тъй като задачите за печат могат да бъдат подадени и отпечатани от смартфони, таблети, преносими или настолни компютри, при това с висока степен на сигурност.  
 
Доставчиците на решения за печат могат да се възползват максимално от своята технологична инвестиция, като използват ProfitAccelerator® Digital Business Resources – най-голямата колекция от бизнес инструменти и услуги в индустрията.