Versant 80, печата 80 страници в минута и е „стратегическият заместител“ на C75 и J75 с разделителна способност от 2400dpi. 800i и 1000i предлагат опция за печат със сребърни и златни тонери.
Versant 80 се предлага с Performance Package, който поддържа максималната скорост от 80 страници в минута на материали до 350 грама на кв. м. и има вграден спектрофотометър за автоматизирано управление на цвета. Versant 80 поддържа широка гама материали за печат и използва Belt Fuser система и нискотемпературен EA тонер от Xerox. Машината се предлага с избор между два сървъра и контролер Fiery. Потребителите получават и софтуера за персонализации XMPie uDirect Classic Pro.
800i и 1000i са наследниците на моделите Xerox Colour 800 и 1000. Тези машини предлагат опция за станция за специален тонер, която добавя възможности за печат с златни или сребърни тонери, или добавя ефекти с прозрачен сух тонер. Според Xerox това е първото решение в индустрията, което предлага печат със сребърен сух тонер при запазване на скоростта на печат.
Според компанията тези машини ще могат да заместят печата с топло фолио за някои приложения като покани, сертификати, визитки.