Според речника Merriam-Webster „най-добър” означава „по-добър от всички останали, като количество или качество”. Всяка година анализатори от PCMag.com правят преглед и оценяват повече от 2 000 продукта. DocuMate® 5445 на Xerox (NYSE: XRX) е Най-добрият скенер за документи на 2013 г. за малки офиси - оценка, която идва, след като устройството спечели Наградата „Изборът на редактора” през февруари и беше включено в класацията „Десетте най-добри скенера” през юли.
Според статията на PCMag.com „Изключително способният скенер Xerox DocuMate 5445 съчетава висока скорост с двустранно сканиране, софтуер със световно качество и разполага с автоматично подаващо устройство (ADF) за 75 стр. Балансът между скорост, капацитет на подаващото устройство, издържливост на натоварване и цена, заедно с добре подбрания комплект приложения, превръщат Xerox DocuMate 5445 в отличен избор за сравнително високо натоварване в малки офиси или работни групи.”
Xerox DocuMate 5445 е достатъчно малък, за да бъде поставен на всяко бюро, тежи само 4 кг. и размери 318 мм x 280 мм x 241 мм. Наскоро скенерът беше осъвременен и предлага обработка на изображенията, базирана на вграден хардуер.
„Наградата „Изборът на редактора”, спечелена по-рано тази година, е чудесен комплимент за продуктовия ни и инженерния ни екип, но да бъдеш избран за „победител сред победители”, е наистина най-високата чест, на която бихме могли да се надяваме”, казва John Capurso, президент и изпълнителен директор на Visioneer®, лицензиран партньор на Xerox.
Според PCMag.com, за бъдат взети предвид от анализаторите, продуктите трябва да бъдат разгледани в периода 1 ноември 2012 г. – 1 ноември 2013 г. Съдиите използват високи индустриални стандарти и няколко теста, създадени специално за целта, за да получат измерими, надеждни и възпроизводими резултати.