ЦЕЛИ:

 

Да се осигури и гарантира свободен достъп до знанията и научните ресурси и тяхното опазване; да се внедрят нови технологии; да се изгради съвременна инфраструктура за библиотечно и информационно обезпечаване на учебния, преподавателския и научно-изследователския процес; да се модернизират и развият нови направления  -това са част от целите на съвременното е-Образование.

РЕШЕНИЯ:

 

·         за дигитализация – от i2s DigiBook

Първият скенер, посветен на широката общественост, ползван от университети, училища, библиотеки, архиви е проектиран от френския производител i2s DigiBook, чийто ексклузивен дистрибутор за България е Райс.
Производството на гамата е-Scan стартира през 2009 г. и е най-доброто решение на пазара на сканиращи киоск станции за документи до формат DIN A3, до А3++. Скенерите за книги за обществено ползване е-Scan постигат отлични нива на качеството на изображението, обработката на документите, свързаност, продуктивност, ергономичност и надеждност. Новото е-Scan поколение, наречено "Agate" е оптимизирано предложение и е с нова камера и изключителни характеристики – 300 dpi, OCR.
e-Scan Agate е разработен за постигането на най-добрите ползи както за потребителите, така и ИТ мениджърите със своите изключителни характеристики и ползи, които носи:
Агнес Мульон – Мениджър Маркетинг и Комуникации в   i2s  DigiBook описва e-Scan така: „Интелигентен и лесен за употреба, скенерът предлага високо качество и прави знанието достъпно. Продуктът ежедневно доказва своите качества в Университетите в Бристол, Тексас, Варшава, Националната библиотека на Франция, Люксембур, Мароко и много други”. „Сканирането е бързо, лесно и интиуитивно. Прегледът в реално време показва дали оптималният формат е автоматично разпознат. Сканирането се осъществява отгоре, което е важно предимство за книгите: не се налага да бъдат притискани към стъклени повърхности, както при копирните машини. Това предпазва и подшиването на книгите. Седем от тези скенери са разположени в различните библиотеки в университета.” – разказва д-р Дитмар Хаубфлайш, директор на уиверситетската библиотека в Падерборн, Германия.
В България e-Scan се ползва от преподаватели и студенти в: Университет по Библиотекознание и Информационни Технологии, Медицински Университет - Пловдив, Свободен Университет - Бургас, СУ „Климент Охридски, Шуменски Университет, Колеж по Икономика и Администрация - Пловдив.

·         за управление на печатните услуги - от Xerox 

Райс, като оторизиран партньор на Xerox предлага най-новата платформа ConnectKey на американския произвидител. Тя свързва печатащите устройства на компаниите и осигурява мобилно принтиране, употреба на облачни услуги, управление на устройствата, сигурност на информацията и работа с потребителския интерфейс, еднакъв за всички машини. Вграденият контролер ConnectKey в новите  серии на Xerox WorkCentre 78хх и WorkCentre 72хх осигуряват качествен цветен печат при гъвкав и богат избор на медии. Моделите за бърз черно-бял печат от серия WorkCentre 58хх са с разнообразни довършителни функции; Xerox ColorQube 8900 и Xerox ColorQube 9300 са подходящи за разпечатки с малко цвят и осигуряват ниска себестойност.
Райс предоставя цялостни решения за образователния сектор, обединявайки най- доброто от водещи производители. Участниците в учебния процес  могат да  сканират, печатат и копират чрез предплатени кредити. Всеки потребител се идентифицира на инсталирания терминал на сканиращата/печатаща станция с персонална магнитна карта, задава исканата услуга, при което системата автоматично регистрира обема и вида на извършените дейности и ги приспада от предварително въведения в картата кредит. За осъществщване на процеса са необходими: сканиращи станции, лазерни печатащи устройства с терминали, софтуер за управление на печата и следене на използваните брой копия от предоставените на всеки потребител.

РАЙС - ПРЕДСТАВЯНЕ НА РЕШЕНИЯТА  

В новооткрития офис-шоурум на Райс на ул. “Невестина скала” 18 в София ще бъдат представени и могат да се тестват продукти и решения от i2s DigiBook - e-Scan Agate, софтуерът Limb и най-новото А2 решение Copibook Cobalt и от Xerox - производствена цветна печатаща система C 75, Xerox D95, WC 7830, WC 7225, WC 3635, скенер DocuMate 3220, софтуерите DocuShare, YSoft SafeQ, FreeFlowCore.

От 18.11 до 22.11.2013г в Дни на отворени врати, Райс ще представи :”Съвременни, Управляеми, Информационни Решения”, подходящи за университети, училища, библиотеки, печaтници, рекламни агенции, издателства.