Дигитализация на документи и намаляване разходите за дигитален печат – две тенденции, които търсят най-добрите и гъвкави решения през последните години.
Печатарската индустрия се доверява на решения от световния лидер за дигитален производствен печат – Xerox. Най-новата цветната преса Xerox Color J75/C75 с изцяло нова концепция, с пълен контрол върху цвета по време на тираж, изцяло отговоря на изискванията на печатниците с интеграция с офсетов печат, работа в съответствие със стандартите SWOP и GRACOL, матова визия, с което се интегрира напълно в конвенционална печатна среда. Xerox J75 работи по безотпадъчна технология, като предлага високотехнологични функции и впечатляващо качество на печат. Xerox J75 спечели вниманието на печатница Ропринт София, където чрез своя партньор Булграфика и благодарение на получено европейско финансиране, Райс ЕООД инсталира първата машина в България. „Печатът е един от начините, чрез които изграждаме и поддържаме връзката с нашите клиенти” смята Емил Петков - Управител на Ропринт.
Монохромните печатни решения Xerox D95/D110/D125 са водещи в индустрията със скорост до 125 стр./мин и предлагат разширени възможности за довършителни операции, за производство на професионални разпечатки. Райс достави 3 броя Xerox D95 на копирни студиа.Широкороматният цветен принтер Xerox IJP 2000 е най-новото и авангардно решение от Xerox. Машината руши старите стандарти и налага нови със скорост на цветния широкоформатен печат до 40 пъти по-висока от тази на конкурентните системи. По-малката необходимост от поддръжка, живите цветове на разпечатките и увеличеното разнообразие от медии предоставят огромно конкурентно предимство на Xerox IJP 2000.
Надеждният хардуер и софтуерът FreeFlow™ Process Manager за автоматизация на предпечата е истински завършено решение за производство на полиграфически продукти, печат и управление на процесите.

Дигитализацията на хартията гарантира ефективното и сигурно съхранение на корпоративната информация и на културно-историческото наследство. Целите и предимствата на дигитализацията са: широк достъп чрез интернет, популяризиране на най-ценната и интересна информация и опазване на оригиналите. Райс ЕООД е изключителен дистрибутор за България на френския производител i2s DigiBook, който предоставя решения за дигитализация на книжовните документи. "i2s си сътрудничи с Райс ЕООД вече повече от пет години, като им се доверява едновременно за маркетинговото представяне и дистрибуцията на нашите решения за дигитализационни проекти (ръчни скенери за всички формати – до 2хА0, софтуери за обогатяване на колекциите и разпространение на знанията). През тези години изпълнени с усилия, партньорите ни от Райс имаха възможност да предоставят най-правилното решение на своите клиенти.” казва Агнес Мульон, Мениджър Маркетинг и комуникации, i2s DigiBook. Райс успешно финализира проектите: „Доставка на техника за увеличение на технологичния капацитет на дигитализационния център на СУ „Св. Климент Охридски”, с висококачествена техника и софтуер за дигитализация на книжовното и архивното наследство на университета, необходимо за нуждите на научно-изследователската и обучителната му дейност и «Дигитализация и запазване на писменото наследство на България»”, за доставка на сканираща техника и софтуер за Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий» „Високо качество на дигиталното изображение, което максимално доближава дигиталното копие до оригиналния докумен, експресната гаранционна поддръжка при двусменно натоварване на сканиращата техника, което осигури Райс ЕООД беше важна за нас.” – казва Цветанка Панчева- Ръководител направление Дигитална Библиотека към НБ. Райс реализира за първи път в България проект: „Аутсорсинг” за сканиране на документи от потребители и ползването им извън библиотеката”.Това е много своевременно откликване към нуждите на младите потребители от информационни услуги, предлагани от библиотеките“ смята Димитър Минев директор на РНБ Пловдив
"Райс се стреми да конструира цялостно решение за интегриран производствен печат, съчетаващо надежден хардуер и ергономичен софтуер за дигитализация, управление и печат на документи.” казва Мария Павлова Управител на Райс ЕООД