Xerox предлага ново A3 решение за цветен печат, предназначено за офиси с високи изисквания към качеството на разпечатките. Принтерът Phaser 7100 достигат скорост от 30 страници в минута при цветен и чернобял печат. С мощности на процесора от 667MHz и стандартна памет от 1 GB, Xerox Phaser 7100 дава високи резултати при обработване на множество задачи. В режим на чернобял печат първият лист е готов за 9 секунди, а при цветен печат - за 11 секунди. Тих и компактен, в своята стандартна конфигурация, Phaser 7100 има капацитет от 400 страници, като при по-голям обем задачи за печат, той може да достигне до 2 050 листа.

Собствениците на Xerox Phaser 7100 могат да разчитат на постоянно качество, било то при печат на изображения или при текстови документи. Цветният A3 принтер е оборудван с ЕА тонер, който създава най-малките, еднакво оформени частици на пазара и благодарение на това рязкостта, сенките и фините детайли са изключително ясни и чисти. Тонерът на Xerox работи при много по-ниска температура в сравнение с конвенционалните, като така намалява консумацията на енергия с приблизително 20%, а въглеродните емисии с близо 30%. Освен това, той не съдържа произволни на нефт продукти и постига перфектен гланцов завършек на разпечатките, дори върху най-обикновената хартия.

Phaser 7100 идва с включен Adobe® PostScript® 3™, който гарантира богати образи с постоянно качество и скорост на печата.

Phaser 7100 дава множество опции за конфигуриране, което прави устройството гъвкаво, така че да отговори на различните нужди на потребителите.  За офиси с голямо количество задачи или при работа с тежки и сложни файлове, паметта на устройството може да бъде увеличена с допълнителен 1GB. Освен възможност за съхраняване на шрифтове, пакетът Productivity Kit с 40GB хард диск предлага и добри опции за сигурност на информацията. Автоматичното листоподаващо устройство за двустранен печат (duplex) е стандарт при моделите Phaser 7100DN, и опционално при Phaser 7100N. Благодарение на него консумацията на хартия може без усилия да бъде сведена до минимум.