През 2012 година мултифункционалният цветен принтер Xerox ColorQube® 8900 стана популярен със способностите си за производство на широк спектър печатни материали с отлично качество при по-нисък разход в сравнение с конкурентни устройства. През 2013 година американската компания добави нова функционалност към своя популярен принтер, която ще намали още един разход – този на време. Новата версия включва революционния ConnectKey™ софтуер, благодарение на който ColorQube 8900 предлага по-просото и лесно изпълнение на работните задачи за печат.

Представеният по-рано тази година ConnectKey помага на големия, средния и малкия бизнеси да се възползват максимално от своите мултифункционални устройства с минимални усилия. Платформата включва App Studio, в което потребителите и техни партньори могат да разработят собствени приложения, за да ускорят и оптимизират работния процес. ConnectKey осигурява достъп до облака и водещите в индустрията платформи като SharePoint Online, Google Drive, Dropbox, Evernote и Salesforce.com. Цветният принтер прави автоматично преобразуване на документите в PDF с опция за търсене, а също поддържа Word и Excel, за по-лесно менажиране на файловете в бъдеще време.

Други отличителни функции на Connect Key са:
  • Връзка към SharePoint: служителите в офиса могат да браузват, преобразуват и съхраняват документи в своя share или мрежови директории, както и да запазват сканираните документи директно в своя SharePoint My Site или зададена папка.
  • Лесни за IT поддръжка: Мултифункционалните устройства с ConnectKey могат да бъдат управлявани подобно на сървърите, което позволява централизирана настройка и поддръжка. IT администраторите могат да напътстват дистанционно при проблеми или да правят обучения от разстояние. Друга опция за улесняване на служителите е използването на онлайн упътванията и видео указания директно от контролния дисплей.
  • Печат от всякъде: С Xerox Mobile Print потребителите могат да печатат от всяко мобилно устройство с имейл акаунт или да използват приложения с допълнителни функции разработени за iOS, Android, Windows или Blackberry. Потребителите могат да добавят и опцията за мобилен печат като облачно-базирано или on-site решение.
  • Допълнителни функции за сигурност: Xerox си партнира с McAfee и Cisco, за да осигури първото в индустрията решение за сигурност, което ще помогне в защитата на мрежовите мултифункционални машини. Whitelisting технологията на McAfee допуска само сигурни, предварително одобрени системни файлове, които да бъдат придвижени към устройствата. Cisco® TrustSec осигурява мониторинг върху всички мултифункционални принтери и свързаните към тях акаунти, за да приведат в действие IT полиците за сигурност.
Редом с мощната ConnectKey функционалност, ColorQube идва с опазваща околната среда solid ink технология за твърдо мастило. Принтерът функционира с подобен на пастел стик, който се поставя директно в устройството. Технологията елиминира нуждата от традиционните касети и по този начин спестява до 90% от остатъчните материали, които отделят лазерните мултифункционални машини в същия клас.

Компаниите могат да се възползват от уникален Hybrid Color Plan, с който да заплащат единствено използваното количеството цветен тонер. Така малкият и средният бизнес разполагат с възможността да произвеждат висококачествени цветни разпечатки като търговски брошури, листовки и презентации на достъпна цена и с минимално въздействие върху околната среда.