На 31 януари 2018 г. Корпорация Xerox направи нова стъпка към успешното бъдеще, обединявайки се с дългогодишното съвместно предприятие с Fujifilm – Fuji Xerox. Обединението на двете компании е с мото „По-добри. Заедно“, а целта му е глобално лидерство в сферата на иновативните печатни технологии и интелигентните работни решения.
Към момента Корпорация Xerox притежава силно присъствие в североамериканските и международни пазари, включително развиващите се страни, докато Fuji Xerox - в региони като Далечния Изток и Австралазия. В този смисъл се очаква обединението да даде положителен резултат от гледна точка на производство, пазарно и продуктово развитие.
Поради тази и други причини обединението между Xerox и Fuji Xerox не представлява придобиване или поглъщане на една компания от друга. Корпорация Xerox запазва седалището си в Кънектикът, САЩ и корпоративната си идентичност на пазарите, на които оперира, като същото важи и за Fuji Xerox със седалище – Токио, Япония.
Обединението представлява създаване на обща компания с водещ в индустрията мащаб, глобален обхват и действащи решения за задоволяване на потребителските нужди навсякъде по света. Всичко това води до завишаване на силните страни на Xerox, превръщайки корпорацията в главен играч по отношение на бъдещето на печатната индустрия и технологичните решения. С по-добро оборудване и повече възможности за бизнес партньорите Корпорация Xerox обещава да бъде в крак с непрекъснато променящите се тенденции и изисквания в печата.
За повече подробности и детайли, свързани с новината за обединението между Корпорация Xerox и Fuji Xerox, може да проследите следния линк: www.thenewfujixerox.com.
Корпорация Xerox счита обединението между двете компании за изцяло положително събитие, което ще помогне за създаването и внедряването на повече иновативни продукти, ще завиши качеството на предлаганите услуги и ще създаде добавена стойност за заинтересованите страни, сред които партньорите и техните клиенти.