Продукти:

Бизнес решения

Производствени решения

Софтуер

Офис решения

Услуги

 

 

Цените  са в лева, без ДДС!

 

За всички  продукти над  1500 лв без ДДС, поръчани през сайта, транспортът е безплатен!!

Новини:

Най-доброто цифрово хранилище за библиотеки

Как да се използва приносa на обществеността за допълване на вътрешните операции по цифровизация?

Каква представлява ефективността на вземане на проби (семплиране)?

Културно наследство - подпомагане на човечеството да спаси историята

Значението на обработката на изображенията

Правилното оборудване за дигитализиране на крехки подвързани документи

Какво трябва да знаете за да стартирате проект за дигитализация?

Качеството на изображението не е просто резолюция!

8 ключови въпроса, които да зададете на компаниите – потенциални изпълнители на вашия проект за управление на печата

Как MPS може да бъде от полза за бизнеса Ви?

Райс ЕООД с отличие от XEROX "Партньор на 2017та"

РАЙС и XEROX представиха пред шуменския бизнес портфолио от решения за управление на печат и за защита на личните данни в документацията

Виж всички новини
Начало > Културно наследство - подпомагане на човечеството да спаси историята

Културно наследство - подпомагане на човечеството да спаси историята

Дигитализация на световното културно наследство

i2S произвежда и предлага най-новите технологии, позволяващи дигитализиране на всички видове подвързани документи: инкунабули, стари книги, вестници, снимки, карти и планове, пергаменти, обекти (3D дигитализация) във всеки файлов формат.

Библиотеките, архивните центрове, музеите, сервизните бюра са изправени пред предизвикателството да защитят частното и общественото културно наследство. Тяхната цел е да разпространят историческите творби в цифров формат за архивиране или споделяне на съдържанието чрез цифрова библиотека.

Нашите партньори и клиенти държат истински съкровища в ръцете си

Комапнията i2S е продала скенери и софтуер за книги в почти всяка страна на света, така че може да се твърди, че участва в цифровизацията на световната ни история. Най-старите книги, най-крехките карти или ценните творби са дигитализирани с устройства i2S.

Например, екземпляр от Библията на Гутенберг, „Изгубени илюзии” от Оноре Дьо Балзак и други ценни съдържания, са били дигитализирани с i2S скенери. Също така най-старата карта на САЩ е сканирана със Suprascan скенер. Известни музеи като Ермитажа в Санкт Петербург, Русия разполагат с решенията за дигитализиране на много големи картини (рамки с размер 2А0) на френската компания.

От хартиена книга до 3D анимация с добавена реалност

Преди няколко години i2S пусна новаторска публикация: факсимиле на книга, публикувана през 1782 г., озаглавена „Salle de Spectacle de Bordeaux“, написана от архитекта на Grand-Théâtre de Bordeaux Виктор Луи. Тази книга първоначално има двадесет и една архитектурни плочи и гравюри на сградата, както и десет страници текст на старофренски език в застъпничеството на Виктор Луи и неговите 7 трудни години работа.

Ето защо i2S участв в цифровизацията на тези оригинали и създава „Hyperlivre“. Тази книга е обогатена с допълнително съдържание (видеоклипове и 3D анимация с добавена реалност), за да направи мост между миналото (хартиения оригинали) и бъдещето (3D ефекти).

Пътят на дигитализацията: екзотично пътуване

Всяка година някои скенери се продават извън обичайните ни пазари. Например, един CopiBook е бил продаден на човек, който иска да дигитализира местни колекции на остров във Френска Полинезия. Също така, китайски художник е придобил скенер за голям формат, за да дигитализира картини, които са част от неговата собствена семейна колекция.

От друга страна, проектите за дигитализация биха могли да започнат и след лоши геополитически събития. В някои страни, участници в международни конфликти или войни гарантирането на културното им наследство е от ключово значение, въпреки текущата ситуация. Също така, след земетресение (като в Непал или Хаити), някои ценни колекции трябваше да бъдат цифровизирани от Националния архив.
Скенерите за книги могат да разкриват тайни… и да пазят много други!